Door inzet van Icara bleek operatie voor mij toch de beste oplossing te zijn!

Met een ongelukkige val, stilstaand met de fiets,  waarbij ik op mijn schouder terecht gekomen ben begon mijn verhaal.
doordat de pijn maar niet minder werd ben ik maar eens naar de huisarts gegaan want de pijn werd maar niet minder en ik had problemen met bewegen en slapen. Mijn slaapprobleem was enorm, ik sliep slechts 3-4 uur per nacht en dit ging ten kostte van mijn concentratie op de dag. De huisarts verwees mij naar ETZ in Tilburg daar werd een echo gemaakt en een scheur in de pees geconstateerd. Het advies was therapie.

Maar na verloop van tijd heb ik me voor halve dagen ziek moeten melden want ik had fors last van vermoeidheid. Na 6 weken ben ik terug gegaan naar de huisarts want er was echt geen verbetering.  Weer naar het ETZ Tilburg röntgenfoto gemaakt niets op te zien en dus verder met therapie….
Na 25 behandelingen was er nog steeds geen verbetering. Ondertussen had ik ook gesprekken met onze bedrijfsarts en hij stuurde aan op een belastbaarheidsonderzoek via ICARA.

Ik heb daar mee ingestemd, ik ontving vragenlijsten en heb deze ingevuld terug gestuurd. Toen werd ik heel snel gebeld voor een intakegesprek.  Dit verliep goed en was heel duidelijk. Na overleg van ICARA met de specialist kwam er snel een afspraak voor een specialistisch schouderonderzoek (dit was op dat moment de grote boosdoener). ICARA maakte op korte termijn een afspraak voor een consult bij St. Maartenskliniek in Nijmegen. De specialist wilde eerst een MRI scan maken anders zou je nooit goed kunnen zien wat er aan de hand was met mijn schouder.

De uitslag was duidelijk de pees spier was afgescheurd maar in een dusdanige conditie dat het goed te opereren was! Dat had ik in al die tijd nog niet gehoord.  Natuurlijk blijft er zoals bij elke operatie een risico maar dat heb ik graag genomen. Ik ben blij dat ICARA zo snel en kordaat heeft opgetreden en ik daardoor nu heel snel al geopereerd kan worden. Na het herstel gaat het belastbaarheidsonderzoek verder duidelijkheid geven. Ik heb hier een goed gevoel bij dankzij mijn werkgever, bedrijfsarts en zeker ook door de snelle en professionele aanpak van ICARA.


Ton Jansen
62 jaar, 41 jaar buschauffeur