ICARA versterkt toegevoegde waarde met overname De Preventiedienst

Voorkomen van uitval door psychische klachten en stress bij ICARA in goede handen.

In ruim 47% van de complexe verzuimdossiers is er inmiddels sprake van psychische belemmeringen of stress gerelateerde klachten. Dit is een inzicht dat voortkomt uit de medische- en arbeidsdeskundige expertises die sinds 2004 door ICARA worden uitgevoerd. Vanuit de wens van ICARA om niet alleen complex verzuim te verduidelijken voor werkgevers, cliënten, bedrijfsartsen en casemanagers gaat ICARA ook bijdragen aan de preventie van stress gerelateerd verzuim. Met ingang van heden zijn de activiteiten van De Preventiedienst toegevoegd aan de dienstverlening van ICARA.

De Preventiedienst heeft vanaf 2016 zelfstandig gefunctioneerd binnen de landelijk werkende arbodienst “De Arbodienst” en kent sinds die tijd een sterke groei. De inzet van De Preventiedienst is gericht op het verhogen van de inzetbaarheid binnen organisaties door middel van een passend aanbod aan metingen, workshops en trainingen, werk gerelateerde interventies en coaching. De inzet van De Preventiedienst is zowel gericht op werknemers met psychische problematiek als op werknemers die optimaal functioneren maar bij wie het potentieel (nog) niet optimaal benut wordt. Met de recente verkoop van “De Arbodienst” aan BlijWerkt heeft ICARA de mogelijkheid benut om De Preventiedienst toe te voegen aan de activiteiten van haar medisch- en arbeidsdeskundig expertisebureau.

“Wij zijn verheugd dat wij met het team van ICARA nu de activiteiten van De Preventiedienst aan ons werkpallet hebben kunnen toevoegen. Hierdoor zijn wij nu in staat actief bij te dragen aan het voorkomen van potentieel langdurig (psychische gerelateerd) verzuim bij onze klanten”, aldus Matthijs Kat, Algemeen Directeur van ICARA. “De bestaande klanten van De Preventiedienst blijven wij met dezelfde kwaliteit bedienen die zij gewend zijn, waarbij wij nu ook de vele klanten van ICARA met deze extra diensten goed kunnen ondersteunen. Hiermee zetten wij een extra stap in het bijdragen aan de duurzame inzetbaarheid van werknemers in Nederland”, vervolgt Matthijs Kat.

ICARA is hét onafhankelijke adres voor medische- en arbeidsdeskundige expertise in Nederland. Met inzet van een groot nationaal netwerk aan specialisten, arbeidsdeskundigen, verzekeringsartsen en psychologen biedt ICARA de benodigde duidelijkheid in arbeidsmogelijkheden bij complex verzuim. Sinds de oprichting in 2004 door de Sint Maartenskliniek en de verzelfstandiging in 2012 levert ICARA vanuit Nijmegen een belangrijke bijdrage door inzet van arbeidsgerelateerde expertise op het vlak van belastbaarheid en duurzame inzetbaarheid in geheel Nederland.